Mi kell hozzá:
1 kg krumpli (kifli krumpli)
3 fej vörös- esetleg lilahagyma
só
majonéz
Elkészítés:
A megmosott krumplit héjában tedd fel főni annyi sós (fél evőkanál biztosan mehet bele) vízben, hogy a víz éppen ellepje a krumplit. Főzd meg a krumplit annyira hogy a villát viszonylag könnyen bele tudd szúrni – 15-20 perc. Figyelj arra, hogy ne főzd túl, mert akkor pucolás közben és a majonézzel való összekeveréskor is nagyon könnyen széttöredezik.
Főzés közben készítsd el a majonézt és pucold meg a hagymát majd vágd fel csíkokra (félbe vágod majd a szárára merőlegesen vékonyra szeleteled).
Ha kész vagy a hagymával keverd bele a majonézbe.
Amikor a krumpli már megfőtt öntsd le róla a forró vizet és önts rá hideg vizet, ezt akár 2-3szor is megteheted, utána hagyd a vízben a krumplit. Egyrészt könnyebben lejön a héja és a kezdnek sem lesz forró. A megpucolt krumplit folyamatosan szeleteld bele a már kész hagymás majonézbe. Annyi krumplit tegyél a majonézbe, hogy azért kellemesen “leveses” maradjon a kész ételed. Kóstolgasd és szükség esetén sózd utána.
Tálalás előtt érdemes lefedve hűtőbe rakni, egyrészt hidegen finomabb, másrészt az ízeknek van ideje összeérni, a majonézes krumpli akkor fonom ha áll!
- Hideg étel főzve-sütve
- Kovácsházi
- Vega
Hozzászólás írása
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.