Majonéz (Tartár) mártás

Mi kell hozzá:
1 egész tojás
0,5-0,6 dl olaj
1 evőkanál citromlé
5-6 kanál cukor
kávéskanál só
2 evőkanál mustár
Fél literes 20%-os tejföl – ez manapság egyre kisebb kiszereléssé válik 🙁

Elkészítés:
A mai konyhagépes világban mi kicsit másképp készítjük el ezt az öntetet, nem apránként adjuk az olajat a tojássárgájához stb…
Egy edénybe vagy a robotgép táljába add hozzá az összetevőket a tejföl kivételével majd keverd össze a robotgéppel, a gépi habverővel vagy amilyen géped van.
Ha mindezt jól összedolgoztad add hozzá a tejfölt majd ezt is dolgozd el jó alaposan.
Kostolgasd és ízlés szerint még finomítsd az összetevőket.

Talán az egész tojás és hogy nem apránként adjuk hozzá az olajat sokkal hígabb öntet mint esetleg ez másoknál szokás, de ez nem zavar. Családunk hagyománya, hogy sokakkal ellentétben ezt a mártást mi inkább édesre mint savanykásra csináljuk, – mint a kínaiak az édes-savanyút – a savanykás íz háttérben marad.

Ezt az öntetet használjuk a majonézes krumplihoz, francia salátához is.


Nehézség Nagyon könnyű
Elkészítési idő 15perc
Hideg-meleg
  • Hideg étel főzés-sütés nélkül
Melyik családtól
  • Kovácsházi
Érzékenység
  • Vega

Legyél az első aki hozzászólást ír

Hozzászólás írása