Tejbegríz

Mi kell hozzá:
1 liter tej
3 evőkanál cukor
6 evőkanál búzadara (gríz)

Elkészítés:
A tejet egy lábosba öntöd és hozzáadod a további összetevőket, majd folyamatosan kevergetve addig melegíted amíg az egész felforr. Arra figyelj, hogy ahogy melegszik a tej egyre könnyebben lekap a búzadara, így a lángot vedd kisebbre így kevésbé ég le.
Tálaláskor szórd meg cukrozott kakaóporral, vagy cukrozott fahéjjal, de szerintem érdemes megpróbálni cukrozott mákkal is, vagy lekvárral.

Az esetleg megmaradt és “összeállt” tejbegrízt sem kell feltétlen kidobni. Vágj belőle kockákat, panírozd be mint a rántott húst és süsd ki. Meg fogsz lepődni!


Nehézség Nagyon könnyű
Elkészítési idő 15perc
Hideg-meleg
  • Meleg étel
Melyik családtól
  • Kovácsházi
Érzékenység
  • Vega

Legyél az első aki hozzászólást ír

Hozzászólás írása