Mi kell hozzá:
2-3 szelet kenyér (szerintem kivételesen fehér kenyér) – kaláccsal még jobb
2 tojás
egy kis tej
só
a sütéshez kevés vaj
Elkészítés:
A két tojást törd fel és tedd egy mélytányérba, adjál hozzá ízlés szerint sót és kb fél deciliter tejet. Az egészet verd fel egy villával. A kenyereket áztasd meg a felvert tejes tojásban, ha finoman megnyomkodod a kenyeret a villával mint egy szivacsot akkor még jobban átitatódik a kenyér, így lesz igazán csucsákos. Az így elkészített kenyereket süsd ki kevés vajon világos barnára egy serpenyőben.
Szerintem vajjal és baracklekvárral az igazi, de ezt többen eretnekségnek tartják 🙂
Nehézség
Nagyon könnyű
Elkészítési idő
15perc
Hideg-meleg
- Meleg étel
Melyik családtól
- Kovácsházi
Érzékenység
- Vega
Hozzászólás írása
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.